Futsal laget: To seiere av to mulige og en bra start på sluttspillet!

Vaaler vs Eidskog 2 - 4 (2 - 2) Eidskog vs Vind 7 - 2 (3 - 1)

Etter at innledende runder for kretsmesterskapet ble avsluttet sist gang vi var på stange (14 Januar) så var alle tidligere poeng strøket og vi begynte nå på nytt i A-sluttspillet sammen med Vind, MBK Domkirkeodden, Vaaler og Toten. Denne første arrangementsdagen skulle vi spille mot Vaaler og Vind.

Det var en tropp på hele 9 spillere denne gangen som dro til Stangehallen. Disse var Tobias Isaksen, Tobias Moen, David Molnberg, Thor Andre Bergersen, Rolf Arne Sørli, Bjørn - Toni Bakken, Daniel Mathisen, Gjermund Sagen og Björn Evstrand.

Vaaler vs Eidskog 2 - 4 (2 - 2)

I grunnspillet så slo vi Vaaler 8 - 2, og det var tydelig at Vaaler spillerne ønsket å hevne dette. Som i grunnspillet så er Vaaler et lag med mange unge spillere som ofrer alt for drakta og laget. Veldig inspirerende å se på men frustrerende å spille imot. Vaalers spillestil og litt rusk i vårt maskineri gjorde denne kampen veldig tøff for oss.

Vi tar riktignok ledelsen ved David, men Vaaler utligner til 1 - 1 ikke så lenge etterpå. I det 11 minutt tar vi igjen ledelsen ved Bjørn-Toni, men Vaaler klarer å redusere før pause så stillingen er 2 - 2 halvveis. I pausa prøver vi å fokusere på vår defensive jobbing, da vi veit vi kommer til å få sjanser fremover.

Andre omgang blir mye lik først omgang, med høyt tempo, mye kriging, og lite spill av begge lag. Vi er bedre defensivt så Vaaler kommer ikke til mange sjanser men god følelsen er ikke der for Eidskog. Vaaler fortsetter sitt harde spill, noe som utover andre omgangen resulterer i flere gule kort. Ikke før 14 minutter ut i andre omgang får vi et mål, denne gang ved Björn Evstrand. 2 minutt senere øker Daniel Mathisen sånn at det står 2 - 4 i Eidskogs favør med 3 minutt igjen å spille. Vi fokuserer på å tette igjen bakover de siste minuttene og Vaaler klarer ikke å komme seg inn i kampen igjen.

Langt ifra noen vakker kamp, men sikkert spennende å se på. Mye honnør til Vaaler som gjør en kjempe innsats, sammen med at vi ikke får spillet vårt til å stemme, så blir dette en skikkelig slite kamp. Men Vaaler har ikke så mange sjanser. De to målene de gjør kommer som følge av tabber ifra oss og når vi fikk luket bort det i andre omgang så ble det til slutt 3 poeng på Eidskog.

Målscorere: David Molnberg, Bjørn-Toni Bakken, Björn Evstrand og Daniel Mathisen.

Eidskog vs Vind 7 - 2 (3 - 1)

Etter innledende kamper så var Vind det nest beste laget (etter oss) av alle lagene som er med i denne futsal serien. Denne posisjonen bekreftet de ved å slå MBK i sin første kamp i A-sluttspillet, MBK som ble nummer tre etter de innledende kampene. Vi regnet med at dette også kom til å bli en tøff kamp. Men i forhold til Vaaler så er Vind et mer spillende lag, så vi regnet med at kamp bildet kom til å bli annerledes. Noe som viser seg å stemme.

Vind har helt klart respekt for oss etter at vi slo dem 16 - 4 når vi møtes i innledende runde, og vi tar raskt kontroll på kampen. Vi tar ledelsen i det 4 minutt ved Tobias Moen og selv om Vind utligner til 1 - 1 like etterpå, så føles det som dette er en kamp vi kommer til å vinne. Et mål av Thor Andre og Gjermund gjør at vi går til pause med en komfortabel 3 - 1 ledelse.

Vi har kampen i det sporet vi ønsker så i pausa snakker vi bare om å fortsette med det vi gjør. Vi putter også først i andre omgang, og øker ledelsen til både 4 - 1 og 5 - 1 før Vind reduserer. Men vi lager to mål til og vinner til slutt kampen med 7 - 2.

Dette ble en helt annen kamp enn mot Vaaler. Her var det to lag som ønsket å spille futsal og som også hadde kvalitetene i troppen til å kunne trille ball. Men det ble raskt klart hvor seieren kom til å gå, og denne kampen ble langt ifra så spennende som mot Vaaler.

Målscorere: Tobias Moen (2), Daniel Mathisen (2), Thor Andre Bergersen (2) og Gjermund Sagen.

Vi er da halvveis igjennom A-sluttspillet og har satt oss i en meget god posisjon. Vi leder tabellen med to kamper igjen å spille mens tabell toer (Vind) og tabell treer (MBK) bare har en kamp igjen. Det er dermed helt opp til oss selv hvordan dette skal gå. Men to seiere under den siste arrangementsdagen som er 11 Mars så er vi garantert kretsmestere, men vi kan også klare det med en seier.

En god innsats ifra alle i troppen. Hyggelig med comeback i Eidskog drakta ifra Gjermund Sagen og Björn Evstrand!

Alle resultatene og tabellen kan dere se her - https://www.fotball.no/kretser/indre-ostland/aktivitet/futsal/sluttspillkamper/