A-lag: Seier i siste treningskamp før seriestart

Mandag 17. April 2017 kl. 14:00 Ørje kunstgressbane. Töckfors - Eidskog 0 - 1 (0 - 1).

Start 11er (4-2-3-1):

Andreas Tvedt Iversen - Robert Vestli, Bjørn-Toni Bakken (K), Gisle Engebråten, Håkon Reitan - Johan Grundt, Tobias Moen - Marius Reitan, Fredrik Langfoss, Gjermund Sagen - Morten Sæter.

Benk:

Tobias Isaksen (spilte andre omgang)

Først litt ris. Da hovedtrener Geir Valby la ut troppen på søndagen så virket det som om vi skulle klare å stille en meget slag sterkt og stor tropp til denne kampen. Men Mandag morgen så hadde han mottatt 5 frafall, i tillegg til de som tidligere også hadde meldt avbud. Ved oppmøte på Skotterud ungdomsskole så manglet 2 spillere til, noe som gjorde at vi hadde 9 utespillere og to keepere. En uke før seriestart så er dette forferdelig dårlig! De som har sagt de ønsker å være med å spille i år men som stadig ikke dukker opp på treninger og kamper bør virkelig gå i seg selv og kanskje revurdere sine prioriteringer.

Etter litt frenetisk ringing så fikk vi tak i en spiller til, så vi kunne reise ned til Ørje med 10 utespillere og 2 keepere.

Så det positive. I og med at vi ikke hadde innbyttere så valgte vi å legge oss lavt i denne kampen og ikke starte presset før på vår banehalvdel. Vi skulle også prøve å få en pust i bakken så ofte vi klarte, og fokusere på den defensive jobben. De sjansene vi fikk skulle vi ta 100%, men generelt så var vårt fokus i denne kampen å holde tett bakover.

Første omgang var bra ifra oss. Midtbana vår jobber bra, og sammen med ei forsvarsrekke som var mer på tærne i denne kampen enn tidligere i vår så skjer det ikke altfor mye farlig bakover. Vi klarer også å holde ballen i laget i noen trekk når vi angriper, men vi kommer oss ikke til noen veldig store farligheter. Føre kampen pratet vi på at vi måtte prøve å utnytte våre dødballer da det ville gi oss mulighet til å flytte opp en del folk. Det var også på dødballer vi skulle får de største mulighetene i første omgang.

Målet kommer på et av de første sjansene. Johan Grundt slår en ball høyt inn mot den bakre stolpen. Gisle vinner denne duellen og får headet den mot motsatt stolpe. Her har Bjørn-Toni tatt et løp inn og kan enkelt dytte ballen over streken til 0 - 1 ledelse. På de påfølgende hjørnesparkene så kommer vi også til halv farligheter, men ingen flere mål.

I pausa bytter våre keepere plass, og vi fokuserer på at vi skal fortsette å ligge lavt i andre omgang også, og være smarte med ballen. Andre omgang blir litt vanskeligere enn første for oss. Flere bein begynner å bli trøtte, spesielt på midtbanen som løpte mye i første omgang. Vi her heller ikke like flinke på å spille oss fremover de gangene vi vinner ballen i andre, også som følge av trøtte bein.

Töcksfors presser på høyere for å få en utligning og de fikk også tildelt ei straffe halvveis ut i andre omgang. Heldigvis for oss så klarer straffeskyteren å sette ballen hardt i tverra, hvorpå ballen spretter ned i bakken og opp i luft hvor Tobias kan plukke den. Töcksfors’s høye press resulterer også i noen sjanser til Eidskog, men vi klarer ikke å sette flere baller i nettet. Men det gjør heller ikke Töcksfors, og det blir 0 - 1 seier til Eidskog.

Veldig lavt og kynisk spill av Eidskog som ikke vinner noen publikumspris pga av denne kampen, men mye kreditt til spillerne som gjør på bana det vi har blitt enige om føre kampen. Med null innbyttere så var dette den eneste strategien vi kunne gå for.

Kampens Eidskog spiller er Håkon Reitan som på en uvanlig høyre back posisjon spiller en meget god kamp! Ekstra takk til Gjermund Sagen også som småsyk blir med da vi ringer han ifra Skotterud Uskole 10 minutter før avreise. Uten han så hadde vi ikke hatt 10 utespillere en gang.