A-lag: Solid kamp og sesongens første 3 poenger!

Fredag 5. Mai 2017 kl. 20:00 Fart Kunstgress Fart - Eidskog 1 - 3 (0 - 1)

Start 11er (4 - 4 - 2):

Tobias Isaksen - Robert Vestli, Daniel Mathisen, Sondre Muri, Theodor Smerkerud - Håkon Reitan, Tobias Moen, Bjørn-Toni Bakken (K), Didrik Brenna - Simen Kalheim, Morten Sæter

Reserver:

Gjermund Sagen, Marius Reitan

Etter mandagens begredelige kamp så var det ei hel tent gruppe som igjen tok turen mot Hamar, denne gangen for å spille mot Fart. Fart hadde også bare spilt en kamp så langt i serien og tapt den, så det var to lag uten poeng som møttes til dyst. Det var også to mere jevngode lag som møtes denne gangen enn hva begge lagene opplevde i sine første kamper.

Vi bestemte oss for å gå aggressivt ut ifra start og å komprimere på midtbana, for å prøve å tvinge frem feil i bakre rekker hos Fart og holde ballen der oppe hos dem. Dette fungerte veldig bra. Fart gikk seg selv inn i problemer da våre to angripere sammen med de fire på midten la press på dem og vi vant flere baller sånn.

Veldig tidlig kombinerer også vår høyre side med Theodor og Didrik veldig bra, og ballen havner hos Morten som får kommet til avslutning og scorer! En god start ble brått mye bedre. Vi fortsetter å presse Fart høyt og deres løsning blir å slå ballen ut til sin venstre back som hadde et godt tilslag på ballen, og som da banket ballen langt opp mot Farts angripere i bakrommet. Men her hadde vår forsvarsfirer god kontroll og vant det meste av disse lange ballene.

Omgangen fortsetter med Eidskog som det førende laget med flere sjanser, men Fart har også en stor sjanse, men Sondre og Daniel får ryddet unna til slutt, og vi går til pause med 0 - 1 ledelse.

I pausa er energy nivået høyt, og det er moro å spille fotball igjen, og vi blir enige om å fortsette å spille sånn som vi gjør, men noen små justeringer. Dette fungerer stort sett bra, og det er igjen Eidskog som er det førende laget. Vi kommer oss til flere sjanser med Simen, Theodor, Bjørn-Toni, men det er bare Morten som klarer å få ballen i mål, og det gjør han to ganger i andre omgang.

Utover omgangen så begynner vi å bli litt slitne, og Fart får en redusering. Men med ca 15 min igjen av kampen så vinner Bjørn-Toni ballen ifra en Fart spiller, som prøver å reparere sin egen feil men som kløpper Bjørn-Toni ned, til sitt gult kort no. 2 for dagen, og Fart må fullføre kampen med en spiller mindre. Etter dette ebber kampen ut til en fortjent Eidskog seier og sesongens 3 første poeng.

Mye som var bra i dag, først og fremst så var innsatsen og vilja på plass. Det er også vanskelig å ikke skryte litt ekstra av Hat trick målscorer Morten. Men Tobias Isaksen i målet skal også ha ros for bra stemmebruk i løpet av kampen, en 4er bak som slipper Fart til veldig få sjanser i løpet av kampen, og ei midtbane som jobber hardt i nesten 90 minutt sammen med angriperne. Sammen vant vi disse 3 poengene.

Neste kamp er fredag 12 Mai og det er årets første hjemmekamp! Og det er også lokal derby da vi ønsker Sander velkomne. Dette blir en tøffere kamp igjen, så vi trenger absolutt all den hjelpen vi kan få ifra publikum! :)