UEFA B-trenere

Har du UEFA B-trener kurs og klare for et nytt steg på trenerstigen?

Fotballkretsen arrangerer trenerkurset NFF Spillerutvikling B fra oktober 2019 til mars 2020.

Har din klubb noen UEFA B-lisensierte trenere som er klare for et nytt steg på trenerstigen?

NFF Spillerutvikling B er et kurs for trenere som jobber i ungdomssegmentet, og som har minimum UEFA B-lisens fra tidligere. Målsettingen er å øke kompetansen og statusen blant trenere i ungdomssegmentet, spesielt de som jobber med spillere i Landslagsskolen.

Kurset fungerer også som etterutdanning for UEFA B-lisens, slik at man får fornyet B-lisens etter gjennomført kurs.

Merk: Kurset er ikke utelukkende et kurs for rollen som «spillerutvikler». Kurset omhandler spillerutvikling, og både lagstrenere og spillerutviklere er i målgruppen.

Sentrale temaer:

• Bidra til at spilleren får et størst mulig eierskap til egen utvikling, både på og utenfor banen
  • Hva som gir god læring for en tenåring
  • Beherske organisering og gjennomføring av rolletrening – for å gi en spiller mange kamplike situasjoner i et kamplikt tempo
  • Stille krav til kvalitet både på og utenfor banen. Ha referanser på hva kvalitet er for en lovende ungdomsspiller
  • Beherske flytsonemodellen i forhold til trenings- og kamparena og hospiteringsordninger
  • Fotballspesifikk fysisk trening for 13-19-åringer. Herunder treningsmengde/innhold, fotballutholdenhets-/styrke-/hurtighets- og bevegelighetstrening
  • Vekst og modning
  • Spillersamtaler/individuell oppfølging
  • Talentidentifisering

Omfang:

• Tre fellessamlinger
  • Klubbesøk mellom samlingene der tre deltakere besøker hverandre
  • Arbeid med loggbok og utviklingsmål mellom samlingene

Samling 1: Tors 24. oktober + lør 26. – søn 27. oktober, hos Raufoss

Samling 2: 17. – 19. januar 2020, hos Kongsvinger eller Fart

Samling 3: 27. – 29. mars 2020, hos HamKam*

*Kan bli en hverdag i stedet for fredag 27. mars

Kursavgift: Kr 12.000,-. Eventuell reise og overnatting ordnes av den enkelte og er ikke inkludert. Dersom klubb skal dekke kursavgiften må det legges ved en bekreftelse fra klubb i søknaden.

Kriterier for opptak:

• UEFA B-lisens (et absolutt krav)
  • Poengscore UEFA B-lisens
  • Trenererfaring
  • Trenergjerning pr i dag (søker skal jobbe med spillere i ungdomssegmentet)
  • Annen relevant utdanning eller praksis
  • Spillererfaring (er ikke et krav)

Det vil også kunne hentes inn referanser.

Hvordan søker jeg om deltakelse?

Fyll inn følgende skjema: https://fotball.formstack.com/forms/nff_spillerutvikling_b_2019_2020

Søknadsfrist søndag 15. september 2019.

Det er 12 plasser på kurset.

Kursveiledere er Håkon Lihagen og Anders Mortensholm.

Kursadministrator er Eivind Sollie.

For spørsmål om NFF Spillerutvikling B, kontakt:

Eivind Sollie

NFF Indre Østland